⁣⁣زایمان طبیعی بدون درد

⁣⁣زایمان طبیعی بدون درددرد زایمان طبیعی دردی جسمانی است که فرایند فیزیولوژیک به حساب می‌آید که اغلب خانم‌ها برای رهایی از این درد، عمل جراحی سزارین را جایگزین زایمان طبیعی می‌کنند.

در دهه‌های اخیر زایمان به روش عمل جراحی سزارین رو به افزایش است با وجود اینکه عمل جراحی سزارین عوارض زیادی دارد. در حالی که فقط در مواردی که سلامت مادر یا جنین یا هر دو در معرض خطر است، از عمل جراحی سزارین استفاده می‌شود.

اما انتخاب سومی نیز وجود دارد: زایمان طبیعی بدون درد.در اغلب کشورهای پیشرفته بیش از سه دهه است که به دلیل خطر بی هوشی، جراحی و عوارض عمل جراحی سزارین، روش زایمان طبیعی بدون درد متداول شده‌است.

در واقع پزشکان معتقدند با فن‌های جدید و بدون عوارضی که برای انجام زایمان طبیعی بدون درد در اختیار است، دیگر هیچ خانم بارداری نباید هنگام زایمان طبیعی درد شدید آن را متحمل شود.

این روش همچنین از افزایش تعداد عمل‌های جراحی سزارین که به دلیل ترس از درد زایمان طبیعی انجام می‌شوند به تعداد چشمگیری کاهش داده‌است.

بیھوشی برای زایمان با سایر جراحی‌ھا بسیار متفاوت است؛ چراکه در این حالت هم مادر و هم جنین درگیر خواهند بود.

از طرفی تجربۀ درد در افراد مختلف و حتی در زایمان‌های مختلف، متفاوت است. در طول زایمان طبیعی برای کاهش درد از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که یکی از مناسب‌ترین روش‌ها استفاده از بی‌حسی اپیدورال است.

بزرگترین مزیت اپیدورال، پتانسیل آن برای به وجود آوردن یک زایمان طبیعی بدون درد است.

درحالی‌که هنوز انقباضات ادامه دارد، درد به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. در طول زایمان طبیعی، مادر همچنان از تولد آگاه بوده و قادر به حرکت به اطراف است.

اپیدورال همچنین در زایمان سزارین مورد نیاز است تا درد را از جراحی خروج نوزاد از رحم کاهش دهد. برخی از عوامل خطر اپیدورال عبارتند از:* درد جای زخم* سردرد* خونریزی مداوم (از محل سوراخ شدن)* تب* مشکلات تنفسی* افت فشار خون، که می‌تواند ضربان قلب کودک را کاهش دهد

مهم است که توجه داشته باشید که این خطرات نادر است و احتمال کمی وجود دارد که رخ دهند.