سرطان دهانه رحم یا سرویکس

11 دی 1401

تشخیص زودهنگام سرطان می تواند در درمان این بیماری نقش به سزایی داشته باشد.

دهانه رحم پایین ترین قسمت رحم قرار دارد که رحم را به واژن متصل می کند.
رشد غیرطبیعی سلول های دهانه رحم باعث به وجود آمدن سرطان سرویکس می شود.
تشخیص زودهنگام سرطان می تواند در درمان این بیماری نقش به سزایی داشته باشد.
علت بیمار هنوز شناخته شده نیست اما می تواند با عفونت های ویروسی از جمله ویروس پاپیلومای انسانی، دیابت، چاق و عفونت درمان نشده در سنین 35 تا 40 سالگی  در ارتباط باشد.
علائم بیماری شامل درد های لگنی، خونریزی های غیرطبیعی وازینال بین دوره های قاعدگی و بعد از یائسگی و درد بعد از رابطه جنسی می باشد.
در صورتی که این علائم را داشتید حتما به پزشک زنان خود مراجعه کنید.
راه های تشخیصی این بیماری:
تمام زنان در سنین 21 تا 30 سالگی تست پاپ اسمیر (ترشحات از دهانه رحم توسط پزشک زنان گرفته می شود و آزمایشگاه از نظر وجود سلول های سرطانی مورد بررسی قرار می گیرد) هر سه سال یکبار انجام شود.
از سن 30تا 65 سالگی تست پاپ اسمیر به همراه HPV (نمونه از نظر انواع ویروس های HPV مورد بررسی قرار می گیرد) تا زمانی که نتایج عادی داشته باشد، هر 5 سال یکبار انجام می شود.
زنان بیشتر از 65 سال در صورتی که تست های قبلی نرمال بوده و به صورت منظم انجام شده باشد میتوان غربالگری را متوقف کرد.

گفتنی است؛ بیمارستان فوق تخصصی آیت ا... یثربی قطب درمان سرطان در کشور می باشدکه دارای بخش های رادیوتراپی، براکی تراپی و شیمی درمانی می باشد.
بیشتر از 60 درصد از بیماران بخش رادیوتراپی و حدود 80 درصد از بیماران براکی تراپی از شهر ها و استان های دیگر می باشند.
بیمارستان فوق تخصصی آیت ا... یثربی جهت رفاه حال بیماران و همراهان که برای درمان رایگان سرطان به بیمارستان مراجعه می‌کنند یک مجموعه اقامت سرای سنتی در اختیار بیماران و همراهان بصورت رایگان قرار داده است.

تقی زاده