نکاتی برای کاهش علائم آنفولانزا

درصورتیکه به آنفولانزا مبتلا شدید یا فردی در خانه به این بیماری مبتلا است، رعایت این چند نکته می‌تواند در درمان آنفولانزا به شما کمک کند.

درست است که درمان خاصی برای آنفولانزا وجود ندارد، اما می‌توانید برای تسکین علائم این بیماری از روش‌های طبیعی استفاده کنید:

در خانه بمانید و استراحت کنید.

در روز اول بروز علائم، با محل کار یا مدرسهٔ خود تماس گرفته و به آن‌ها بگویید که تا چند روز آینده به آنجا نخواهید رفت. شما بیمار هستید و این بیماری به شدت مسری است. از این زمان استفاده کرده و به بدن خود کمی استراحت دهید. روی تخت‌خواب بخوابید و مدتی را صرف مطالعه، تماشای فیلم و کارهای مورد علاقهٔ خودتان کنید و بگذارید بدنتان با ویروس بجنگد.

مایعات زیادی بنوشید.

حتماً مایعات بیشتری دریافت کنید. همهٔ این موارد نباید آب باشد، بلکه آب‌میوه‌ها، نوشیدنی‌های ورزشی و سوپ آبکی و رقیق (مانند سوپ رشته‌فرنگی مرغ) نیز جزو مایعات محسوب می‌شوند. این غذاها سیستم تنفسی شما را هیدراته و مرطوب نگه می‌دارند و مخاط ضخیم چسبناک را به مایعی رقیق تبدیل می‌کنند که می‌توانید با سرفه کردن آن را خارج کنید. یادتان باشد اگر این مخاط در ریه‌های شما جمع شود می‌تواند منجر به عفونت شود.

درد و تب را درمان کنید.

آیا تب دارید؟ این به این دلیل است که بدن شما برای مقابله با ویروس آنفولانزا دمای بدن را افزایش داده است.

با استفاده از داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن، تب و دردهای ناشی از آن را درمان کنید. اما قبل از آن حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

هرگز آسپیرین را به افراد زیر ۱۹ سال توصیه نکنید. مصرف آسپیرین در افراد مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا می‌تواند سبب بروز سندروم رِی شود. بیماری‌ حادی که به مغز و کبد آسیب می‌رساند.

مراقب سرفهٔ خود باشید.

روش‌های درمانی بدون نسخه می‌توانند سرفه‌های شما را آرام کنند. داروهای خلط‌آور را امتحان کنید، این داروها مخاط چسبنده را به مخاط نرم‌تر تبدیل می‌کنند تا بتوانید آن را با سرفه خارج کنید. این داروها را به کودکان زیر ۴ سال ندهید.

در حمام بخار بنشینید.

اگر دچار گرفتگی بینی هستید، در داخل حمام بنشینید و درب آن را محکم ببندید. آب گرم را باز کنید تا جایی که حمام با بخارِ مرطوب پر شود. برای جلوگیری از سوختگی دور از آب بنشینید.

هوای خانه را مرطوب کنید.

اگر هوای خانهٔ شما خشک است، یک مرطوب‌کنندهٔ هوا می‌تواند سبب افزایش رطوب هوا شده تا به گرفتگی و سرفه کمک کند. از دستگاه بخور گرم استفاده نکنید زیرا می‌تواند باعث رشد باکتری‌ها و کپک‌ها شود. همچنین برای جلوگیری از رشد کپک، حتماً دستگاه را تمیز نگه دارید.

از قرص‌های خنک‌کننده و مکیدنی استفاده کنید.

مکیدن این قرص‌ها موجب آرام شدن گلو شده و در نهایت گلو را خیس و مرطوب می‌کنند. ممکن است موجب تسکین سرفهٔ شما نیز شوند.

اسپری یا قطره‌های شست‌وشوی بینی را مصرف کنید.

قطره‌های نمکی یا اسپری بینی بدون نسخه در هر داروخانه یا فروشگاه مواد غذایی موجود است. چندین قطره از آن را در یک سوراخ بینی ریخته و به آرامی بینی خود را خالی کنید، این کار را در سمت دیگر هم تکرار کنید تا انسداد در هر دو سوراخ بینی برطرف شود.

از داروهای ضد‌ویروس استفاده کنید.

به محض آغاز علائم مصرف داروهای ضدویروس را شروع کنید. این داروها می‌توانند علائم آنفولانزا را کاهش دهند. اگر علائم آنفولانزا دارید و در گروه بیماران پرخطر قرار دارید با پزشک خود تماس بگیرید. این موارد شامل افراد ۶۵ سال به بالا یا افراد زیر ۲ سال است. همچنین بیماران با بیماری‌های مزمن از جمله مشکل در ریه‌ها، قلب، کلیه‌ها، کبد یا سیستم ایمنی ضعیف هم در این گروه قرار می‌گیرند.

اگر علائم زیر را دارید با پزشک تماس بگیرید:

• درد یا ترشحات زیاد در گوش
  • درد در ناحیهٔ صورت و پیشانی به مدت بیشتر از یک هفته و همچنین وجود خلط سبز یا زرد رنگ
  • دمای ۳۸ درجهٔ سانتی‌گراد یا بالاتر در نوزاد کمتر از ۳ ماه
  • درجهٔ حرارت بالاتر از ۳۹ درجهٔ سانتی‌گراد در کودکان بزرگ‌تر یا بزرگسالان
  • گرفتگی صدا، گلودرد یا سرفه‌ای که برطرف نشود
  • خس خس
  • تنگی نفس
  • استفراغ
  • علائمی که بدتر می‌شوند یا از بین نمی‌روند

در صورت بروز علائم زیر با ۱۱۵ یا فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید:

• افزایش تنگی نفس یا بروز مشکل در تنفس
  • درد قفسهٔ سینه
  • گیجی
  • تشنج
  • غش کردن
  • سر و صدای شدید در نوزاد
  • مشکل در بیدار ماندن

از مصرف آنتی‌بیوتیک خودداری کنید.

این داروها فقط در برابر عفونت‌های ناشی از باکتری عمل می‌کنند. آنفولانزا یک عفونت ویروسی است و مصرف آنتی‌بیوتیک روی آن اثر ندارد.