عملکرد درست دریچه ها برای کارآمدی قلب به عنوان یک پمپ اهمیت حیاتی دارد

20 فروردين 1401

فوق‌تخصص جراحی قلب گفت: عملکرد درست دریچه ها برای کارآمدی قلب به عنوان یک پمپ اهمیت حیاتی دارد.

دکتر محمدصادق پورعباسی، فوق‌تخصص جراحی قلب و عروق ، در 49مین وبینار محب که با موضوع دریچه‌های قلبی برگزار شده بود، بیان کرد: یک قلب طبیعی چهار حفره و چهار دریچه دارد. دو حفره بالایی دهلیز و دو حفره پایینی که بزرگ ترند بطن نامیده می شوند. هر کدام از این حفره ها توسط یک دریچه از یکدیگر جدا می شوند. دریچه تری کوسپید یا سه لتی، میترال، آئورت و دریچه ریوی چهار دریچه قلب هستند. دریچه‌ها با هر بار ضربان قلب، باز و بسته می‌شوند. دریچه‌های قلب باعث می‌شوند خون در مسیر درستی در دهلیز و بطن قلب در سایر نقاط بدن جریان پیدا کند.

دریچه های آئورت و ریوی نیز کنترل جریان خون را به خارج از قلب به عهده دارند. عملکرد درست دریچه ها برای کارآمدی قلب به عنوان یک پمپ اهمیت حیاتی دارد. بیماری دریچه ای قلب به دو نوع تقسیم می شود: تنگ شدن دریچه که جلوی جریان طبیعی خون را می گیرد، یا گشاد شدن دریچه که باعث برگشت خون به عقب و به درون قلب می شود.

اختلالات دریچه قلب ممکن است بر روی هر یک از دریچه های قلب تأثیر بگذارد. زمانی که‌ یک یا تعداد بیشتری از دریچه ‌های قلب به خوبی کار نکند، بیماری های دریچه های قلب اتفاق می افتد. دریچه‌ها با هر بار ضربان قلب، باز و بسته می‌شوند. درمان بیماری دریچه های قلب بستگی به نوع دریچه و نوع و شدت بیماری دریچه دارد. گاهی اوقات بیماری های دریچه های قلب نیاز به جراحی برای بهبود یا تعویض دریچه دارد.