به بهانه 14 نوامبر روزجهانی دیابت

روزجهانى ديابت در سال 1991  توسط فدراسيون جهانى ديابت (IDF)  و سازمان جهانى بهداشت تشکیل شد.

به مناسبت سالروز تولد فردريک بانتينگ كه به همراه چارلز بست انسولين را كشف كردند، روز جهانى ديابت (14 نوامبر) نامگذاری شده است. در این روز برنامه های مفید راجع به پیشگیری و کنترل دیابت برگزار می شود.

شعار امسال روز جهانى ديابت "ديابت و خانواده" می باشد.

نقش خانواده در مديريت ، مراقبت و پيشگيرى از ديابت بسيار مهم است.

يك نفر از هر دو نفرى كه ديابت دارند، ناشناخته اند و از ديابت خود خبر ندارد.  تشخيص زود هنگام و درمان به موقع  نكته اصلى در كمک به پيشگيرى يا به تأخير انداختن و كند كردن روند عوارض ديابت مى باشد.

اگر ديابت نوع يك به موقع تشخيص داده نشود مى تواند منجر به عوارض خطرناک و تهديد كننده شود . دانستن  علائم و نشانه هاى ديابت براى خانواده بسيار مهم است.

بسيارى از موارد ديابت نوع دو را مى توان با داشتن سبک زندگى سالم  پيشگيرى نمود.

كاهش خطر ايجاد ديابت را بايد از خانه شروع كرد.

وقتى يك خانواده با همديگر غذاى سالم بخورند و ورزش كنند، همه اعضاى خانواده سود مى برند و تقويت و تشويق اين رفتار ها  مى تواند به پيشگيرى از ديابت نوع دو در خانواده كمک كند .

اگر شما در خانواده فرد ديابتى داريد بايد درباره عوامل خطر ايجاد ديابت علائم هشدار دهنده و آنچه كه لازم است انجام دهيد تا از ايجاد ديابت نوع دو و عوارض آن پيشگيرى كنيد ، آگاهى داشته باشيد .

براى مديريت خوب ديابت احتياج به درمان روزانه ، اندازه گيرى منظم قند خون و سبك زندگى سالم و آموزش مداوم مى باشد .

حمايت خانواده در مديريت ديابت بسيار كليدى و مهم است.